top of page

TV2/Nord


Kultur:

Mathilde Grafström fotograferer kvindekroppen, som den er. Men i København blev billederne for meget for politiet. Nu kommer billederne til Sæby.

18. nov 2015, kl. 12:48 | Af: Sofie Bock Troelsen Opdateret: 19. nov 2015, kl. 16:05

Udstillingen med smukke nøgne kvindekroppe som to gange er blevet udsat for hærværk og nu er blevet forbudt af Københavns politi, bliver nu vist i Galleri Valdemar i Sæby. Udstillingen åbner den 21. november 2015.

Udstillingen er skabt af fotokunstneren Mathilde Grafström, der er født og opvokset i Nordjylland, men nu har sit kunstneriske virke i København.

-Jeg fotograferer helt almindelige kvinder og hjælper dem med at komme af med deres negative selvbillede. Gennem fotografiet bevæger vi os sammen ind til kvindens naturlige skønhed og på fotografierne kan hun bagefter se, at hun er helt perfekt som hun er. Men det kræver at hun ikke går og tænker dårligt om sig selv og er fuld af liv – for så er hun helt naturlig, vidunderlig og smuk. Det som du kan se på mine billeder, er det gyldne øjeblik hvor hun dropper sine ideer om sig selv, og derfor stråler hun. På nogle billeder kan man også ane kvindens skyggeside, som netop er den negative holdning, som er skyld i hendes problemer, siger Mathilde Grafström.

I oktober valgte politiet i København at standse kunstnerens arbejde, fordi det var udstillet på en offentlig plads. Billederne blev betegnet som blufærdighedskrænkende og ikke må vises i det offentlig rum.

-Men mine billeder er ikke porno. De er derimod med til at støtte op om kvinder med komplekser og normalisere forholdet ti kvindekroppen i samfundet, siger Mathilde Grafström.

I DGI byens vandkulturhus i København blev billederne taget af en måned før tid, fordi der kom klager fra de besøgende. Og også på det så frigjorte Christiania blev billederne taget ned efter blot fem dage.

- Så jeg møder modstand overalt. Men jeg fortsætter kampen for retten til at elske kroppen som den er. Uanset hvad, siger Mathilde Grafström.

Mathilde vil på åbningsdagen være tilstede i galleriet, svare på spørgsmål, skrive autografer og fortælle om sit virke som provokerende fotokunstner i København og sin kamp for at få lov at vise det nøgne menneske som vi nu en gang er skabt.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page