Female Beauty VS #metoo - Feminisme er blevet til kvindechauvinisme
- Jeg udfordrer #metoo!

(Udstillingen kan ses i Gallery Sapere Aude, Ved Glyptoteket 6,  1575 København V. fra d. 31 januar 2021 - 1 april 2021)

udstilling2_WEB_MG_0170.jpg
udstilling1WEB_MG_0182.jpg

Om udstillingen:

Female Beauty VS #metoo - Feminisme er blevet til kvindechauvinisme
- Jeg udfordrer #metoo!

 

”Definition af chauvinisme: 

Chauvinisme er troen på ens egen overlegenhed eller dominans af den gruppe mennesker, (eksempelvis nation eller køn), man selv tilhører, hvem der ses som stærke og dydige, mens andre betragtes som svage eller uværdige. ” 

 

Jeg udfordrer #metoo!

Med dette kunstprojekt “Female Beauty VS #metoo - Feminisme er blevet den nye chauvinisme”, udfordrer jeg #metoo, for dette ”begreb” støtter en uheldig og destruktiv krig mellem kønnene, hvor alle i sidste ende er tabere, hvilket gør #metoo-bevægelsen mere skadelig end hjælpsom.

 

#metoo spreder forvirring om hvad seksuel vold er
Metoo er et velkendt og etableret begrebsudtryk, og dets oprindelige idé var at hjælpe kvinder, der havde oplevet seksuel vold, til at stå op for sig selv og søge hjælp. I dag har #metoo fået sit eget liv og er blevet en stor del af det vestlige samfund.


#metoo har ingen klar definition længere, og uden definition spreder #metoo begrebet forvirring om hvad seksuel vold er, og hvad det ikke er. Uden denne definition kan #metoo hashtagget bruges til hvad som helst, og ender med at skade både ofre og uskyldigt anklagede mænd samt skabe problemer, der kunne have været håndteret på en bedre og mere bevidst måde.

 

Er #metoo blevet et kvindeligt våben mod mænd?
Hvem er det der misbruger begrebet #metoo? Ikke selve organisationen, det mener jeg ikke. Jeg siger, det er de kvinder der rent faktisk  mener, ​​at manden pr. Definition er voldelig, "et dyr", klam, misbrugende, arrogant, osv. Disse kvinder bruger aktivt #metoo-udtrykket som et politisk magt våben mod mænd, og de gør det i feminismens navn, som de dermed fordrejer til en ny kvindelig chauvinisme. De undertrykker mænd, og den sunde, naturlige mandlige seksualitet bliver udskammet. Disse kvinder behøver kun beskylde en mand, og han er allerede død socialt.

 

Den originale #metoo intention er god, men måden den udføres på er det ikke
Før jeg går i detaljer, er det vigtigt for mig at sige følgende:

 

  • Denne udfordring sætter ikke spørgsmålstegn ved #metoos oprindelige gode intentioner, men den måde denne intention bliver udført.

  • Vold mod kvinder sker, problemet eksisterer!

  • Jeg benægter ikke, at nogle kvinder, der er blevet misbrugt eller angrebet, ikke bliver troet på.

 

Nogle kvinder nægter at tage ansvar
Men det er også en kendsgerning, at nogle kvinder nægter at tage ansvar for deres egen seksuelle invitation og / eller samtykke til en romantisk affære eller flirt, og nogle kvinder kan ikke engang håndtere et fløjt på gaden, et kompliment eller et udtryk for interesse uden at blive fornærmet.

 

Et venligt “nej tak” er nok
En ansvarlig, moden og stærk kvinde kan godt håndtere en tilnærmelse som hun ikke er interesseret i, på en rolig, stærk og venlig måde ved fx at sige "nej tak" i stedet for at bruge vold mod manden, ved hjælp af det stærke #metoo-udtryk, hvor hun godt ved, at hun dræber ham socialt med det samme. Og hvis han ikke accepterer et venligt “nej tak”, kan hun ringe til politiet og endda videofilme ham med sin mobiltelefon som bevis, i tilfælde af et overfald.

Voldsbegrebet blandes sammen med flirteri

Vold, såsom voldtægt og misbrug, blandes sammen med handlinger forbundet med samleje der i begyndelsen var med samtykke, men hvor det ikke var rart for hende, og hun vil stoppe, men kan ikke sige nej. Overfald og vold, blandes også sammen med seksuel opførsel som flirt, dans, fløjt på gaden, navngivning og et smæk i numsen osv. Selv hvis en af disse handlinger udføres upassende, er det ikke det samme som misbrug, voldtægt eller anden sexvold.

 

Manden dømmes skyldig uden en retssag
Det er ikke sundt at leve i et samfund, der bare accepterer, at en kvindes svære følelser, er nok til at dømme nogen for sexvold, og straks antage at den involverede mand er skyldig, uden en formel retssag.

#metoo kastrerer begge køn
En konsekvens af denne accept gør at det guddommelige forhold mellem en mand og en kvinde, bliver kompromitteret, og i stedet for at hjælpe ofre for sexvold til at hele, får denne forkerte anvendelse af #metoo-udtrykket, kønnene til at vende sig mod hinanden med had og frygt i stedet for kærlighed. Denne nye "#metoo-bevægelse" kastrerer begge køn, så både mænd og kvinder nu har mistet al deres personlige kraft.

 

Den usunde #metoo-forvirring, skaber en verden i sort og hvid

Med andre ord, ender den måde som # metoo-udtrykket bruges på, med at behandle beskyldningerne som "en og samme sag” og tager derved øjeblikkeligt alt ansvar fra kvinder. Det er vigtigt og nødvendigt at skelne mellem de forskellige handlinger og se, hvad der er sexvold og hvad der ikke er det

 

Debatten er stendød

Desværre dræbes al vigtig debat om sexvold af et dogme, hvor tingene er sat op som den endelige sandhed. Hvilke af ​​#metoo-historierne om sexvold er faktisk sande, og hvem skal være dommer?

 

Den oprindelige gode "#metoo" - intention har muligvis ikke ændret sig, men den udnyttes og bruges i en politisk bevægelse med sociale og politiske magtspil på dagsordenen, i stedet for at hjælpe ofre for seksuel vold. Hvis jeg ikke tager fejl i dette, er disse magtspil så ikke mere skadelige end nyttige for ofrene for sexvold?

Vi har brug for at at udvide vores bevidsthed gennem debat

Det er også vigtigt at diskutere, at #metoo fastfryser os i roller, hvor mænd er voldelige overfaldsmænd, og kvinder er svage truede ofre. Det ser ud til, at selv små drenge og piger allerede er mærket sådan fra fødslen i dag - hvilket er meget destruktivt for barnet.


Bare fordi nogle mænd er voldelige, og nogle kvinder er ofre (og omvendt), betyder det ikke, at vi alle er det. Vi er nødt til at fremelske en bevidsthed ved at debattere. Og en generalisering er i denne situation "generelt" ikke nyttig.

 

Hvorfor ikke hjælpe alle køn?

Fokus ligger primært på at hjælpe kvindelige ofre, da det generelt er mere accepteret for kvinder og piger at være ofre.

 

Men hvorfor ikke hjælpe alle mennesker i nød uden at kigge på køn? Er det ikke en kendsgerning, at mange små drenge og mænd også bliver misbrugt, eller er blevet misbrugt? Der er meget lidt opmærksomhed eller bevågenhed på de mandlige ofre og et meget lille ønske om at se nærmere på dette

 

Jeg drømmer om en trend hvor vi studerer hvordan seksualiteten fungerer

Jeg er ikke her for at diktere, hvordan tingene skal være. Men jeg har en drøm om at skabe en ny trend, som er at studere hvordan seksualiteten fungerer og påvirker os. I min drøm vil både mænd og kvinder søge efter deres sande styrke, værdi, frihed, visdom, hensigtsmæssighed og lykke. 

 

Lad os være frie, men uden at skade hinanden

Jeg ønsker et positivt miljø, hvor vi kan lære at være seksuelle og passende på samme tid. Et samfund, hvor vi alle er fri til at være, som vi vil, så længe vi ikke skader hinanden. Hvor en kvinde kan vælge at være feminin, hvis hun vil, uden at opgive sin styrke, og hvor en mand kan være stærk og mandlig, uden at være bange for at blive dømt. Og hvor begge køn kan skifte roller, helt som de vil.

 

Jeg drømmer også om en verden, hvor mænd kan udøve deres beundring på en passende måde, og at kvinder kan lære at udtrykke ærligt hvad hun vil, og lære at sige nej uden at blive fornærmet.

 

Kan vi finde en smuk måde at leve sammen?
Jeg håber, at denne debat vil afsløre den kritiske anvendelse og metoder i # metoo-udtrykket (falske beskyldninger, sociale og politiske spil) og sætte et nyt fokus på, hvordan vi kan hjælpe ofre for sexvold, men også bidrage til, at vi alle er mere bevidste og ansvarlige vores seksualitet og finde en smuk måde at leve sammen på.

 

Hvorfor er billeder af smukke, naturlige, nøgne kvinder ikke kvindeundertrykkende?

Dette er ikke en seksualisering af den kvindelige krop, men en afseksualisering. Der er ikke tale om objektivering af kvindens krop, da kroppen er et bevidst, levende, autonomt væsen, og vi er alle ansvarlige for vores egen seksualitet og vores egne seksuelle grænser.


Et portræt af en stærk kvinde

En stærk kvinde er bevidst, og hun ...

 

... Kender sig selv.

... Skammer sig ikke eller er bange.

... Er stærk og er ligeglad med hvad folk tænker om hende.

... Kender hendes egen værdi.

... Kender sine egne talenter.

... Kan værdsætte kvindelighed som en styrke.

... Behøver ikke behage nogen.

... Kan sige NEJ uden at blive fornærmet.

... Kan nyde at blive nydt af en mand, uden at dømme sig selv eller ham for det.

... Kender hendes grænser og kan tage vare på dem selv, og hun har ikke brug for nogen anden til at gøre det for hende.

... Tillader sig selv at ændre mening, og at det er ok.

... Kan være helt nøgen uden at føle, at hun inviterer til sex, fordi hun ved, at hun ikke er et objekt.

... Kender hendes værdi, og hun behøver derfor ikke at sælge sig selv billigt for at føle sig værdifuld.

... Behøver ikke at opføre sig som en mand for at have en stor karriere.

... Kontrolleres ikke af hendes seksualitet.

... Er seksuelt ekstatisk.

... Behøver ikke bevise noget for nogen.

... Ved, at ingen kan have magt over hende.

... Er ikke bange for at møde en mandlig mand, hun kan bare nyde mødet med ham op til det niveau, der er acceptabelt for hende.

... Behøver ikke at undertrykke andre ud af ​​frygt.

... Ved, at kvinder og mænd er lige, og derfor opfører sig derfor som ligeværdig.

... Ved, at der sker vold, men hun er ikke bange, fordi hun har åbne øjne og passer på sig selv.

Værkerne i udstillingen består af 4stk. meterstore stofplancher der oplyses bagfra:

Billeder af selve udstillingen:

Besøg udstillingen her, (se video):

Artikler:

På forsiden af Ekstrabladet:, d. 9 oktober 2020

eb-artikel.jpg

Salg af fotografier

Prisliste

 

Alle billeder printes på lysægte papir, eller efter tilpasset ønske.

For bestilling kontakt Mathilde Grafström: Email: matgrafstrom@gmail.com. Telefon: 53631981. 

www.mathildegrafstrom.com

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.28.54.png

Titel: Åkander og gule stilke, Frederiksberg Have

Størrelse: 250 x 150 cm

Pris: 12.000 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.29.33.png

Titel: Åkander og gule stilke, Frederiksberg Have

Størrelse: 250 x 150 cm

Pris: 12.000 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.29.37.png

Titel: Efterårsblade i søen, Frederiksberg Have

Størrelse: 150 x 120 cm

Pris: 8.500 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.29.44.png

Titel: Efterårsblade under vand, Frederiksberg Have

Størrelse: 150 x 100 cm

Pris: 7.000 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.29.49.png

Titel: Træstamme med svampe, Frederiksberg Have

Størrelse: 150 x 100 cm

Pris: 7.000 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.30.38.png
Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.30.09.png

Titel: Female Beauty, kvinde i bambus skov, Japan

Størrelse: 29,7 x 42

Pris: 2.800 KR

Titel: Female Beauty, liggende kvinde på skifer, Japan

Størrelse: 29,7 x 42

Pris: 2.800 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.29.59.png

Titel: Female Beauty, kvinde i bro, Ukraine

Størrelse: 29,7 x 42

Pris: 2.800 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.30.24.png

Titel: Female Beauty, træt kvinde på varmt sand, Ukraine

Størrelse: 29,7 x 42

Pris: 2.800 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.30.34.png

Titel: Female Beauty, gravid kvinde på tang, Danmark

Størrelse: 29,7 x 42

Pris: 2.800 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.30.42.png

Titel: Female Beauty, to kvinder i træ, Ukraine

Størrelse: 29,7 x 42

Pris: 2.800 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.30.04.png

Titel: Female Beauty, 

hoppende kvinde, Ukraine 

Størrelse: 29,7 x 42 cm. Pris 2.800 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.30.30.png

Titel: Female Beauty, kvinde på sten i Skærgården, Sverige

Størrelse: 29,7 x 42

Pris: 2.800 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.30.17.png

Titel: Female Beauty, kvinde i bro på skifer, Japan

Størrelse: 29,7 x 42

Pris: 2.800 KR

Skærmbillede 2020-10-08 kl. 19.29.53.png

Titel: Female Beauty, kvinde med ben i vejret, Danmark

Størrelse: 29,7 x 42

Pris: 2.800 KR